Общи условия

 

Общи условия за ползване

Настоящите “Общи условия” уреждат взаимоотношенията между “Вами Електрик ЕООД” от една страна и потребителите на електронни (интернет) страници и услуги, намиращи се на www.vami-bg.com /наричан за краткост сайт/. Тези условия обвързват всички потребители, които с маркирането на всеки един обект, линк или бутон, разположени на страниците на vami-bg.com (с изключение на линка към настроящите “Общи условия”) се съгласява, изцяло приемат и се задължават да спазват тези “Общи условия”.

ПОВЕРИТЕЛНОСТ НА ДАННИТЕ:
Личните данни които предоставяте на www.vami-bg.com ще бъдат използвани единствено и само във връзка в обслужването Ви като клиент – за обработка и доставка на поръчката, осъществяването на връзка с Вас и доставяне на информация под формата на информационен бюлетин (абонаментът за който можете да отмените по всяко време, за настоящата или бъдещи поръчки. Вамиелектрик ЕООД Ви гарантира, че личните Ви данни няма да бъдат предоставяни на трети лица или изпозлвани за цели различни от гореупоменатите.

ПОРЪЧКА:
Можете да поръчате от www.vami-bg.com 24ч. в денонощието, включително в събота и неделя и официални празници. При финализиране на Вашата поръчка имате възможност да прегледате продуктите които сте избрали както и информацията за доставка и връзка с Вас – и при нужда да направите корекции. Ще бъдете уведомени чрез имейл за получаването, потвърждаването и изпращането на Вашата поръчка.ЦЕНИ И ОТСТЪПКИ:

Вамиелектрик ЕООД, разграничава 2 вида кленти

1. Крайни клиенти – Цената към тях е крайна Цена с ДДС(официално обявената в сайта). Дистрибуторските цени в сайта не са валидни за крайните клиенти, а крайния клиент няма достъп на ниво Дистрибутор в електронния магазин. Всички клиенти имат статут на крайни клиенти и използват крайните цени, докато изрично не бъдат оторизирани от нас като наши Дистрибутори.

2.Дистрибутори(клиенти на едро) – Това са наши партьори който имат търговски обекти и препродават, закупените от нас артикули в собствени търговски обекти или по други дистрибуционни канали. Статут на дистрибутор получава търговец изрично одобрен от Вамиелектрик ЕООД като такъв.

ПРОБЛЕМИ ПРИ ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ПОРЪЧКАТА:
Възможни проблеми при осъществяване на поръчката:
1. Един или повече от поръчаните артикули не е на лице; при такива обстоятелства представител на Вами Електрик ЕООД ще се свърже с Вас във възможно най-кратки срокове;
2. Адресът за доставка/плащане е непълен или погрешен;
3. Неуспешно плащане, при избор на банков превод за извършване на транзакцията;
4. Погрешен телефон за връзка с клиента;

МЕТОДИ ЗА ПЛАЩАНЕ:
1. Наложен платеж – стоката се заплаща в брой на куриера, извършил доставката.
2. Наложен платеж чрез Пощенски паричен превод (ППП)
Вамиелектрик  ЕООД ползва услугите на лицензирани куриерски фирми извършващи разплащания с наложен платеж чрез пощенски парични преводи (ППП). В тази връзка към издадения от нас документ (стокова разписка или фактура) придружаващ стоката, ние не прилагаме касова бележка от ФУ. Събраните суми от куриерските фирми постъпват по банковата сметка на нашата фирма.
За извършеното плащане от клиента, куриерската фирма издава разписка за пощенски паричен превод на стойността на дължимата сума. Тази разписка е признат от закона документ, който ни освобождава от издаването на касов бон. 
Следва клиентът да приложи издадената разписка от куриерската служба към издаденият от нас документ (фактура) за да може да го осчетоводи.
Допълнително пояснение:
В чл.3 (1)  от Наредба № H-18 е указано, че всяко лице е длъжно да регистрира и отчита извършваните от него продажби на стоки или услуги във или от търговски обект чрез издаване на фискална касова бележка от ФУ или касова бележка от ИАСУТД, освен когато плащането се извършва чрез внасяне на пари в наличност по платежна сметка, кредитен превод, директен дебит или наличен паричен превод, извършен чрез доставчик на платежна услуга по смисъла на Закона за платежните услуги и платежните системи, или чрез пощенски праичен превод, извършен чрез лицензиран пощенски оператор за извършване на пощенски парични преводи по смисъла на Закона за пощенските услуги.
В нормата на чл.25, ал.1, т.1 от Наредбата е записано, че независимо от документирането с първичен счетоводен документ задължително се изисква фискална касова бележка от ФУ или касова бележка от ИАСУТД за всяка продажба на лицата по чл.3, ал.1 – за всяко плащане с изключение на случаите, когато плащането се извършва чрез внасяне на пари в наличност по платежна сметка, кредитен превод, директен дебит, чрез наличен паричен превод или пощенски паричен превод по чл.3, ал.1.
 (източник)
Моля, при получаване на стоката ПАЗЕТЕ РАЗПИСКАТА ЗА ПОЩЕНСКИ ПАРИЧЕН ПРЕВОД. Тя заменя касовия бон към фактурата!!!
При изпращане на стоката към чекмедже на Спиди или Сейм Дей,  тяхната система или изпраща разписката за ППП на клиента на мейл или издава на място разписка за ППП е отсъствие на куриер. 
3.Банков превод – стоката се заплаща чрез банков превод предварително съгласно издадена проформа-фактура с валидност 2 работни дни

СПОРОВЕ И ЖАЛБИ:

За всякакви въпроси, неуредени в тези Общи Условия и допълнителни питания може да се свържете с наш служител на посочения имейл/телефон за връзка.

ГАРАНЦИЯ:
Всички артикули имат гаранция, съгласно българското законодателство, освен ако не е посочен специален срок на гаранция на съответния продукт.

 

* Моля, попълвайте коректно адреса и телефона си при вашата регистрация, тази информация е от изключително значение за успешната доставка на вашата поръчка. Служител на Вами Електрик ЕООД ще се свърже с Вас за потвърждение на поръчката!1.